RC zeilen

Als watersportvereniging zorgen we graag voor alles, ook voor wind!

Het afgelopen jaar is het RC zeilen bij de watersportvereniging AWS Eendracht in Akkrum van een uit de hand gelopen hobby uitgegroeid tot een vriendschappelijke competitie met steeds meer deelnemers. Waar we begonnen met een paar bootjes, kunnen we met trots zeggen dat wij de grootste groep RC zeilers zijn in Nederland met 58 geregistreerde boten. Het nieuwe jaar hebben we ingeluid met 36 boten. Het enthousiasme van de organisatie spat er vanaf en bij een goede organisatie is alles dan ook tot in de puntjes geregeld, zo ook de wind. Met 4 windturbines op een ponton is er een mooie wedstrijdbaan neergezet, waarbij meerdere etappes met succes zijn gevaren. Uiteraard werd het een en ander afgesloten met een prijsuitreiking met prijzen uit handen van de voorzitter Edze Posthuma.