NieuwjaarsborrelnieuwsRC zeilen

AWS Eendracht is op volle kracht gestart met het nieuwe jaar!

Op Social Media is er geen ontkomen aan, AWS Eendracht is op volle kracht gestart met het nieuwe jaar!

Akkrum Plonzt
Zaterdag 5 januari was het zover, zo’n 25 noeste Akkrumers en Nessers stonden veelal verkleed klaar om een duik te nemen in het koude water van Jachthaven de Drijfveer. Het toegestroomde publiek zag hoe zij stonden te dansen tijdens de warming up die werd verzorgd door Sportschool Switch uit Akkrum. Na het aftellen renden ze het water in waarbij de echte Plonzers nog even een baantje trokken. Op de klanken van gezellige Schlagermuziek namen de meesten plaats in de mega hottub van Oosterhoff uit Akkrum en deden ze zich tegoed aan al het lekkers dat was bereid door Keurslagerij Spijkerman en Restaurant De Koken. Ook deze editie van Akkrum Plonzt was een groot succes!

RC Zeilen
Het terras van Restaurant Goerres was zondag 6 januari het toneel van het RC Zeilen, daar werd met maar liefst 36 boten gestreden om de eer. Er was weinig wind voorspeld, maar dat mocht de pret niet drukken, vier forse ventilatoren op een ponton zorgden voor een mooie bries. Klein vaarwater met veel boten daagde de ‘schippers’ op de steiger uit om met hun beste beentje voor te zeilen. Tussendoor verwende Goerres ons met lekkere hapjes. Wat een fantastische wedstrijden werden het, wedstrijdleider Edze Posthuma deed zijn uiterste best om verslag te doen van alle mooie battles op het water. Ook beloonde hij elke overtreding met het ondertussen welbekende “rondje”.

Nieuwjaarsborrel
Aansluitend op het RC Zeilen voegden de deelnemers zich bij de overige leden die in grote getale naar Goerres waren gekomen voor de Nieuwjaarsborrel en de prijsuitreiking van het RC Zeilen (de prijzen werden verzorgd door de Poiesz, Hubo, Spijkerman en het Heerenhuys). Tijdens de toespraak van voorzitter Edze Posthuma werd het 250e lid verwelkomd met een leuke attentie van het bestuur. AWS Eendracht kent 30 vrijwilligers die met veel plezier er voor zorgen dat er het hele jaar door leuke activiteiten in, om en bij het water worden georganiseerd. De vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet met een heerlijk pakket van Keurslagerij Spijkerman.

Het jaar is gestart en er staan weer veel activiteiten gepland voor dit jaar. Zet u alvast de volgende data in uw agenda:

Zondag 3 februari RC zeilen bij de spoorbrug
Vrijdag 8 februari Pubavond Revival of the Flyer bij Café Kromme Knilles
Zaterdag 6 april Zwembadles voor de jeugd in zwembad it Rak te Sneek
Zaterdag 13 april Akkrum Opent Jachthavens Akkrum
Lid worden van deze bruisende vereniging? Ga naar www.awseendracht.nl