nieuwsRC zeilen

Prachtig weer en een mooi briesje tijdens het RC zeilen

Prachtig weer en een mooi briesje zijn natuurlijk welkome ingrediënten op de AWS RC-zeilmiddagen. Maar de sfeer die er hangt is wel echt helemaal super, wat is dat toch een fantastische zondagmiddag zo.

Deze keer was het Watersportverbond aanwezig voor een interview en om een filmpje te maken. Dat maakt ons stiekem wel trots, want AWS Eendracht heeft met dit RC-zeilen evenement de RC-wereld een beetje op zijn kop gezet. Niet alleen omdat we in een relatief klein dorp als Akkrum-Nes binnen een jaar op 60 leden met een eigen RC-bootje zitten, maar misschien nog meer op de positieve vibe die er hangt bij onze wedstrijden waar het dan ook gaat om de sfeer en om de eer. Gezelligheid en sportief fanatiek gaan heel goed samen bij ons.

Deze keer waren er 30 bootjes die om de eer gingen strijden, bij de 1ste start voer één van de bootjes met een gopro op de neus om het e.e.a. vast te leggen voor het Watersportverbond. Er werd erg goed gevaren, al was de wind deze keer moeilijk genoeg. Tactisch inzicht was geen overbodige luxe en meerdere zeilers bleken dit te bezitten, want het veld lag dicht bij elkaar. 1 foutje en je lag meteen een aantal plekken naar achter. De drone vloog, als een helikopter bij de Volvo Ocean race, over het veld om alles vast te leggen. Het spektakel werd ook gade geslagen door vele toeschouwers. Tussendoor konden de schippers even genieten van heerlijke warme soep en de handen even bij de heater opwarmen. Na 7 wedstrijden met daarna de massa start was het tijd om te kijken wie de dag het beste had gevaren. De 3de prijs geeft direct weer hoe dicht het veld bij elkaar lag, want dit was een gedeelde plek voor Willem en Hendrik Jan. Deze mannen moesten de worst (Slagerij Spijkerman) delen en die mochten ze gelukkig direct daarna met iedereen delen. 🙂 De 2de prijs was een pakje Batterijen (Hubo) en die ging naar Pieter en de 1ste prijs de “tegoedbon voor de Poiesz” (Poiesz Akkrum) ging naar de stabiele factor in het veld: Jitze!

Wat een mega geslaagd AWS evenement weer! De volgende RC-zeilmiddag is 3 maart aan It Gearstalt bij de spoorbrug en begint om 14.00 uur met het palaver.