Geen categorie

The Revival of the Flyer, een pubavond vol heroïek

 

Gerard Schootstra was de spreker vrijdag 8 februari in tijdens de AWS Eendracht Pubavond. Met ruim zestig belangstellenden was de bovenzaal van Café Kromme Knilles maximaal gevuld. Het eerste deel ging over de legendarische schipper Connie van Rietschoten en de invloed die hij heeft gehad in de ontwikkeling van de Volvo Oceanrace tot nu toe. Van Rietschoten wist de Withbread Round The World Race, de zwaarste zeilrace ter wereld, twee keer op zijn naam te zetten, een ongekende prestatie. Daarna werd de Flyer verkocht en ging naar Amerika om daar verder te gaan met een mast minder en een nieuwe naam: “The Alaska Eagle”

Na de pauze besteedde Gerard aandacht aan het transport van de Flyer van de Verenigde Staten naar Nederland en toonde video’s en foto’s van de tochten op zee. De Flyer werd teruggekocht door de stichting The Revival of the Flyer en werd met een auto carrier terug gevaren naar Nederland. In Nederland werd een plan gemaakt om de Flyer weer terug te brengen naar de originele vorm, met een bezaan en vaste buiskap en natuurlijk de blauwe romp. De eerste zeiltocht ging naar Alicante en veel zeemijlen volgden daarna. De plannen voor mooie zeiltrips liggen klaar waaronder deelname aan de beroemde Rolex Fastnet zeilrace. Een meer dan geslaagde pubavond met een zeer boeiende spreker.