Pean weekenden 2019!

De Pean Jeugdzeilweekenden in 2019! Schrijf je nu in!

Met veel plezier kondigen AWS Eendracht en KWV Frisia de gezamenlijke jeugdzeilweekenden aan bij zeilschool Pean. Eerder werkten wij met beide verenigingen al nauw samen met de zeilschool om onze jeugd te laten zeilen volgens de richtlijnen van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO) van het Watersportverbond. Na het succes van de voorgaande jaren bundelen wij wederom onze krachten: samen beter leren zeilen in twee gezellige weekenden 25-26 mei en 15-16 juni 2019. Onder begeleiding van instructeurs van Pean. Inclusief eten, drinken, slapen en heel veel lol!

Voor wie?

De weekenden zijn alleen voor de jeugdleden van 8 t/m 12 jaar die opgaan voor hun CWO I, II en eventueel III. Ook kan je met 15% korting naar de zeilkampen bij Pean in de meivakantie of met Pinksteren. Lijkt je dit leuk, maar ben je geen lid van AWS. Meld je aan via de lid worden pagina en je kan erbij zijn! 

Wil je zeilen in een andere boot?

De Optimist blijft de beste boot om het zeilen op een leuke manier onder de knie te krijgen. Maar na de positieve ervaringen van vorig jaar kun je ook kiezen om de weekenden in een andere boot te varen. Voor de meer ervaren zeilers of voor degene die een nieuwe uitdaging zoeken bestaat de keuze uit de Laerling, de RS Tera of de RS Feva.  

De Learling

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Is een kleine jeugdkielboot. Je vaart er met z’n tweeën in. Hij heeft een fok en een reefbaar grootzeil. Zeker bij wat meer wind voelen kinderen zich zekerder in deze boot en is de kans op omslaan kleiner. Als ze later de schootvoering en het sturen onder controle hebben, kunnen ze alsnog naar de optimist of toch in de Laerling blijven. In de Laerling kun je de CWO-diploma’s ‘jeugdzeilen kielboot’ halen.


De RS Tera

RS Tera (1)Als je al goed kunt zeilen in een optimist ben je misschien wel toe aan de RS Tera. Dit is ook een eenmans-zwaardboot voor jeugdzeilers vanaf 9 jaar. Hij gaat sneller dan de optimist. De boot is stabiel en alles is binnen handbereik, waardoor de Tera makkelijk te zeilen is. Hij reageert goed bij licht weer en gaat erg hard bij een lekker windje. In deze zeilboot is het gebruiken van je gewicht echt belangrijk. Je hebt een wetsuit aan in de RS-Tera.

De RS Feva

RS Feva (2)Na twee of drie optimistcursussen toe aan iets meer spectakel? Kies dan de RS-Feva, die je samen vaart. Met een stevige wind is het flink werken en heb je met z'n tweeën je handen vol aan deze boot. Goed samenwerken is daarom heel belangrijk. De Feva is alleen voor cursisten die al het diploma CWO-II jeugdzeilen hebben.
Wat je keuze ook is, in alle gevallen kan het zijn dat er door de (weers)omstandigheden op dat moment andere keuzes gemaakt moeten worden door de instructeurs. In dat geval staat het plezier en de veiligheid altijd voorop!

Door wie?

Zeilschool Pean verzorgt de weekenden. Je krijgt dus een echte Pean-cursus. Ook de theorielessen en de verzorging zijn in handen van het team van de zeilschool.

Wanneer?

De weekenden zijn op 25/26 mei en op 15/16 juni 2019 . Vooraf is er de zwembadtraining in Sneek op zaterdag 6 april 2019 van 14:00 - 16.00 uur. Deze wordt mede georganiseerd door studenten van CIOS Watersport Heerenveen.

Wat kost het?

De kosten voor de beide weekenden samen bedragen vanaf € 165,- (afhankelijk van de bootkeuze en of je je eigen boot meeneemt). De kosten zijn inclusief instructie, eten en drinken, boothuur, avondprogramma en overnachting. We hopen natuurlijk dat iedereen er het hele weekend bij is, maar dit is niet verplicht. Blijf je niet overnachten, dan krijg je € 5 korting per weekend.  

Programma

Het precieze programma van de weekenden krijg je na inschrijving. We starten op zaterdag in ieder geval lekker vroeg, om 8.30 uur bij Pean. Op zondag vaar je tot ongeveer 16.00 uur waarna er natuurlijk nog opgeruimd moet worden. Na de theorieles kun je dan rond 17.00 uur weer naar huis.

Geef je nu alvast op!

Geef je tijdig op, want vol is vol! De uiterste inschrijfdatum is 30 april.
Je kunt hieronder kiezen voor welke boot je wil inschrijven (via de Pean website):

Optimist | Laerling | Tera | Feva

AWS Eendracht | KWV Frisia | Zeilschool Pean

AWS jeugd3