RC Zeilen

Wat is het?

RC Zeilen is zeilen met een radiografische bestuurbare modelzeilboot. Langs de waterkant wordt er door de deelnemers sportief gestreden waarbij het gaat om de eer en de sfeer. Tussendoor is er wat te knabbelen en te drinken en na afloop tijd voor stoerpraat. Je kunt zeilen met een eigen bootje of met eentje van de AWS Eendracht. AWS Eendracht is met 57 bootjes de grootste “Dragon Force 65” club van Nederland en nog steeds groeiende!

Eerst komende evenement:

RC-zeilen
zondag 11 december

Tijd: 13.00 – 16.00 

Locatie: Gearstalt (bij de spoorbrug)

==


Zomerprogramma (woensdagavonden – mei t/m juli)

Tijd: 19.00 – 21.15 uur.

Locatie: vooralsnog Gearstalt bij de spoorbrug

Inschrijfgeld
Leden met eigen boot € 2,50
Niet-Leden met eigen boot € 10,00
(knabbels en drankjes inbegrepen)

AWS bootjes te huur (voor 2 wedstrijdjes)
Leden € 2,50
Niet-leden € 5,00

Winterprogramma (zondagmiddagen – september t/m april)

Tijd: 14.00 – 17.00 uur.

Locatie: vooralsnog Gearstalt bij de spoorbrug

Inschrijfgeld
Leden met eigen boot € 2,50
Niet-Leden met eigen boot € 10,00
(knabbels en drankjes inbegrepen)

AWS bootjes te huur (voor 2 wedstrijdjes)
Leden € 2,50
Niet-leden € 5,00

Nieuwgierig?

Ben je ook nieuwsgierig geworden en wil je het eens proberen, kom gerust langs er zijn AWS huurbootjes beschikbaar. Wel handig om het even aan te kondigen i.v.m. de organisatie (vol = vol), kan via Facebook of info@awseendracht.nl.

VERSLAGEN

Nieuwe verslagen na november kunt u terugvinden bij nieuws

4 november 2018: weer een feest!

Ook zondag 4 november was het palaver om 14.00 uur in de tent aan het Gearstalt bij de spoorbrug. Met 21 ingeschreven zeilbootjes en aardig wat nieuwsgierig publiek.

Geweldig hoe we toch met z’n allen zorgen dat we kunnen varen: samen opbouwen en opruimen. Hulde aan allen die hieraan keer op keer hun bijdrage

Bijzondere wind, vooral bijzondere halve windse start: leverde voor de doorgewinterde wedstrijdzeilers wel wat extra’s op…Wedstrijdleiders Geert en Gerrit Jan (met rescueboot) hadden namelijk een nogal competatieve baan uitgelegd, waar iedereen zich aan kon meten.

De 9 potjes gingen erg vlot en, eerder dan de schaatsers in Thialf, waren wij toe aan de massastart. De start was mooi massaal, bij de finish lag het veld wat meer uiteen.

Na veel op- en aftellen werden de plekken 1 (Duco) 2 (Joris) en 3 (Wybe) bekend gemaakt. Úberjoost even buiten beschouwing gelaten.

Zondag 2 december zijn we er weer, met pepernoten en glühwein!

18 juli 2018: wedstrijd RC zeilen

Het was een waanzinnige RC zeilavond, de 18e juli in Akkrum.

Hieronder het wedstrijdverslag van AWS-lid en RC-zeiler Peter Vulperhorst uit Leeuwarden:

“Magisch zélfs door de ambiance van de omgeving, een heerlijk zonnetje, goede temperatuur en een licht noordelijk briesje.

Op de kade met een geweldig uitzicht op de uitgezette baan, tussen de klassieke schepen zoals de Frisian Queen en de tweemaster de Hoop die aan ‘t Stalt lagen, werd er fanatiek gezeild met de prachtige Dragon Force 65. Wat is dat toch een geweldig doordacht ontwerp zeilboot met super vaareigenschappen! Het mag duidelijk zijn dat de AWS een gouden watersport activiteit heeft ontplooid die zijn weerga niet kent. (Aanstekelijk ook en misschien wel verslavend) Sterker nog, op eenzame hoogte staat. Hier komt eigenlijk alles samen als het gaat om sportiviteit, vriendschap, saamhorigheid en zeilkennis. Maar bovenal de gezelligheid! Het is een feest om onderdeel van te mogen zijn!

En wat was het mooi, heerlijk zeilend met elkaar. Edze Posthuma was wederom in zijn element en had de touwtjes strak in handen als wedstrijdleider. Hierdoor konden we toch een mooi aantal wedstrijden varen zonder averij en hield ieder zich keurig aan de zeilregels. Een leerzame avond ook omdat je toch vanaf de kade goed moet inschatten wat de beste vaarroute moet zijn zonder een ander,die voorrang heeft te hinderen. Na 9 uur ging de wind liggen en konden we nog lang nagenieten van de ondergaande zon met een hapje, knabbeltje, sterke verhalen en een lekker gekoeld drankje. Wederom super geregeld door de organisatie.

Na de spannende wedstrijden de prijsuitreiking. Net zo verassend als andere keren, nu kregen de nieuwkomers deze mee: als aanmoedigingsprijzen! Een tof idee! Dankjewel Sponsor HUBO!!

De foto’s zullen voor zichzelf spreken.

We kunnen bijna niet wachten op de volgende in september. Tevens de eerste na de vakantie die weer gaat plaatsvinden op zondag middag.

Voor nu fijne vakantie allemaal!”

RC4RC5RC6RC2

23 mei 2018: wedstrijd RC zeilen

De eerste woensdagavond AWS RC zeilen kon niet beter, volop zon met een mooie constante wind.

Eerst even snel de nieuwe bootjes voorzien van de zeilnummers gesponsord door Marten Dijkstra van Adsum reclame.

Het was weer super gezellig, waarbij de 16 “Dragon Force 65” schippers weer sportief streden om de welbegeerde eer.

Met veel humor elkaar op de kant uit de concentratie proberen te halen en dan zorgen dat je zonder strafrondje de baan optimaal door komt. Huhuh ja zoiets dus!

De prijzen gingen naar;

* Robert de Vries die had de 3de prijs, mocht 2 droge worsten delen met de andere deelnemers.

* Wybe Posthuma had de 2de prijs, pakje batterijen gesponsord door de HUBO!

* Peter Vulperhorst had de 1ste prijs en is nu de trotse eigenaar van een AWS petje.

Wij kijken alweer uit naar de volgende woensdagavond op 20 juni.

23-223-123-323-4


16 mei 2018: Trimcursus door Peter Vulperhorst

De trimcursus voor de Radiografische bestuurbare Dragon Force 65 afgelopen woensdag 16 mei was een groot succes. Daarbij werd ook de 40ste DF65, binnen de AWS Eendracht, in elkaar gezet.

20 personen die toch wel graag wat meer wilden weten hoe en wat met die kleine boot trimmen. Jeetje wat een mogelijkheden! Peter Vulperhorst, Nederlands Kampioen, had dan ook de volledige aandacht. Theoretische les, meten, bijklussen, test varen, vergelijken etc.

Een bere gezellige avond met veel plezier en er zijn nu meerdere kampioenen in spee!

Trim1Trim3trim2Trim6

2017: 3e Wedstrijd RC zeilen groot succes!

Klokslag 14.00 uur, net op het moment van eerste start van de 3e wedstrijdmiddag RC-zeilen, dreef er een grote ijsplaat precies door de wedstrijdbaan.

Nadat de ijsplaat weg gedreven was begon wedstrijdleider Edze op het whiteboard de wedstrijdregels en de baan toe te lichten aan de 25 deelnemende vrouwen, mannen & jeugd.

Prachtig weer met een grote opkomst, met in totaal 60 mensen aan de waterkant, daarbij wetende dat er ook steeds meer deelnemers bijkomen.

Nieuwe boten werden weer door Marten Dijkstra van Adsum professioneel voorzien van zeilnummers. Écht wel nodig om te zien wie wanneer finisht. Daarnaast hebben al veel deelnemers hun troetelbootje door Marten laten voorzien van een flitsende striping welke de eigenaren het gevoel geeft dat hun bootje er zelfs sneller van wordt!

Duidelijk was te merken dat er sinds de vorige wedstrijdmiddag in januari veel geoefend is. Er werden dan ook beduidend minder strafrondjes uitgedeeld. In verband met het lichte briesje werd de wedstrijdbaan ingekort en heeft eenieder 4 wedstrijden gevaren in plaats van de geplande 6. De strijd was er zeker niet minder om en het zoeken van de juiste vlaagjes is de lol van het spelletje.

Om het haken achter de ankerdraadjes van de boeien te voorkomen heeft “Willie Wortel Edze”, nieuwe gemaakt. Het zijn nu echt top boeien! Fantastisch dat de Hubo de materialen voor de nieuwe boeitjes heeft willen sponsoren.

Er werd fanatiek en sportief gevaren en zonder de winnaar van de 3e prijs nog te weten, werd de te winnen stukjes oranjekoek (beschikbaar gesteld door bakker Boonstra) onder de deelnemers verdeeld. Hoewel een vreemde combinatie, smulde iedereen ervan bij de tomatensoep!!

De 1e en 2e prijs werden in de wacht gesleept door debutant Henk Frijlink en Duco Sijperda met een gelijk puntenaantal. Deze toepasselijke prijs was een pak Duracell batterijen, beschikbaar gesteld door Hubo.

We kunnen weer terugkijken op een topmiddag AWS-RC Wedstrijdzeilen van onze vereniging. Dank aan alle deelnemers, toeschouwers en organisatie.

IMG_8019IMG_8104IMG_8103c249b786-ef0c-46c1-b4c4-0bc08f5eae2c