Zeilmarathon

Grouster zeilmarathon op zaterdag 12 oktober 2019 met nieuwe uitdagende route!

De Grouster Zeilmarathon is een uitdagende tocht over de wateren rond Grou en is een initiatief van watersportvereniging KWV Frisia en wordt mede georganiseerd door De Wergearster Wettersport Feriening, IJs en Zeilvereniging De Kruiswaters en Watersportvereniging AWS Eendracht.

De Grouster Zeilmarathon kan gevaren worden in elke zeilboot die tot de ‘categorie open zeilboot’ behoort en voorzien is van een strijkbare mast. Door gebruik te maken van een internationaal gehanteerde handicapformule zal de daadwerkelijke gezeilde tijd omgerekend worden (berekende tijd = zeiltijd x 100 : SW). Zo kan elk schip kans maken op de eerste prijs en de juiste uitslag in het klassement. De route is ongeveer 42 km lang.

Minder bruggen, maar wel meer tactisch zeilen dit jaar. Je krijgt op drie punten tijdens de race een route keuze, welke ga je kiezen? Heb je je directe tegenstander kunnen inhalen? Extra wedstrijdspanning dus!

Daarnaast heeft de route meer open zeilwater, hierdoor hoeft er minder gejaagd en gepeddeld 
te worden. Dit begint direct al met de start op het Pikmeer. Ook na Akkrum is het water ruimer. We kruisen twee keer de Wide Ie en ook bij Earnewâld en De Veenhoop is er ruimte genoeg 
om te zeilen.

De finish is weer in de kom bij het Marit Bouwmeester Zeilcentrum Grou.

Net als de voorgaande edities zal er weer genoeg gezelligheid op en rond het water zijn!

Na de finish zal de prijsuitreiking plaatsvinden in het Zeilcentrum en kan er gebruik gemaakt worden van een buffet. Na de prijsuitreiking die tot ongeveer 21:00 duurt is er een afsluitend feest in het dorp. Aldaar kan er nagenoten worden onder het genot van livemuziek van een mooie zeildag.

De inschrijving opent op zondag 26 mei 2019 om 12:00!

Schrijf je snel in via het inschrijfformulier, want nieuw dit jaar is dat de startvolgorde per klasse (vrije/dames/valken) wordt bepaald op basis van volgorde van inschrijving.

Meer informatie en inschrijven kan via grousterzeilmarathon.nl