Volle zaal bij Pubavond AWS Eendracht vrijdag 3 maart 2017 met Toon en Henriette van Westerhoven

De zaal van Goerres zat goed vol met bezoekers aan de lezing die op vrijdag 3 maart was georganiseerd door AWS Eendracht. Toon en Henriette van Westerhoven waren uitgenodigd en vertelden geanimeerd over hun reis die ze hebben gemaakt per boot naar Tromsø in de kop van Noorwegen en de trip die ze hebben gemaakt met een Jeep van Durban naar de Westkust in Namibië, naar Kaapstad om uiteindelijk te eindigen in Durban.  Een lezing die een ieder voerde van de koude Poolzee naar de woestijn waar het soms 50 graden Celsius kon zijn.

Op 17 jarige leeftijd is Toon mee gevaren met Eerde Beulakker op de Taeke Hadewych. Een paar jaar geleden is Eerde overleden aan de gevolgen van ALS. Eerde was van mening dat Toon de nieuwe eigenaar moest worden van de Taeke Hadewych. Toon en Henriette gebruiken dit mooie stalen jacht zo veel mogelijk om mooie tochten mee te maken.

Voordat de lezing begon was de Activiteitencommissie van de Grouster Watersportvereniging Frisia uitgenodigd om te vertellen over de plannen om naar Helgoland te zeilen.

De avond was dus zeer geslaagd en ook na de lezing bleef het nog lang onrustig bij Goerres.