Een plek die groots is en zeker tot de verbeelding spreekt

De verrassingsexcursie op 18 oktober werd aangekondigd als een excursie op “een plek die groots is en zeker tot de verbeelding spreekt” en dat klopte. Een uitgebreide rondleiding bij Royal Huisman in Vollenhove over het uitgebreide werfcomplex. Masten van 50 meter die klaarlagen om te worden geïnstalleerd, gieken zo breed als een kleine auto, de meubelmakerij met afmetingen van een kleine sporthal waar alle meubels vakkundig op maat worden gemaakt, het was allemaal inderdaad groots!

Nog groter werd het toen we in de eigenlijke werfhallen gingen kijken waar een jacht van 25 meter een beetje plompverloren in een hoekje stond, een grotere jongen van 43 meter opnieuw in de verf werd gezet en -nog veel imposanter- aan dek staan van een luxe driemaster in aanbouw van 81 (!) meter. Wat groot, wat gaaf en wat bijzonder dat dit soort schepen bij ons om de hoek worden gebouwd en nog mooier om daar een uitgebreide rondleiding te krijgen. Duco en Royal Huisman, bedankt!