Mooie opkomst bij het RC Zeilen

Half oktober en dan staat de waterkant bij het ’t Gearstalt vol met mensen in de korte broek en T-shirtje. Waanzinnig eigenlijk….maar o zo mooi. Daar stonden we dan uiteindelijk 23 RC schippers (jong/oud, vrouw/man) en een hoop publiek die ook heerlijk hebben genoten van de AWS RC wedstrijden. Op een bepaald moment zag ik zo’n vijftig mensen. Een aantal was zelfs zo enthousiast, dat ze ook een bootje wilden huren. En de kans dat ze zich aansluiten… tja die sluiten we niet uit. 😉

De wedstrijden waren dit keer bijzonder moeilijk, want de wind was nu niet bepaald stabiel. Maar goed dat mocht de sfeer zeer zeker niet drukken en er werd zwaar gevochten om de hoogste eer.
Van de 6 vrouwen die meededen waren er 2 nieuwe bij en zij voeren ook meteen voorin. De jeugd doet zeker niet onder voor de doorgewinterde zeilers die op de kant staan. Dat is toch de kracht van de AWS, met z’n allen volop genieten van de watersport.

De 3de prijs was al vrij snel in de middag duidelijk. Na 3 rondes had iedereen de derde prijs gewonnen! Allen werden verwend met een overheerlijk stuk oranjekoek, gesponsord door BAKKERIJ BOONSTRA!
De 2de prijs werd verzorgd door HUBO AKKRUM, deze werd gewonnen door Gerrit Jan Dijkstra. Tja en dan de 1ste Prijs, Joost Joost Joost hij was helemaal in zijn element. Hij rook de wind, hij speelde met de wind, hij kwam en overwon. Joost Davidse won de door de POIESZ gesponsorde tegoedbon. Joost doneerde deze direct in de pot van de AWS RC zeilen, want tja de hapjes en de drankjes blijven ook een belangrijk onderdeel van dit evenement.

Mensen bedankt voor deze geweldige middag!!!