nieuws

31 boten – een waanzinnige mooie succesvolle RC zeilmiddag

Maar liefst 31 boten aan de start en met nog meer mensen op de kant. Ook omdat we bezoek hadden van de Blokzijl-RC-vereniging die met 5 man sterk onze gezellige RC-zeilmiddagen wilden beleven (om het net zo fantastisch in Blokzijl te organiseren!). Omdat het af en toe regende stonden er deze keer zelfs 2 tenten om onder te schuilen. De ene van de AWS en de andere had Ference “de Boer installaties” beschikbaar gesteld, waarvoor veel dank! Weer of geen weer er wordt wel geregeld dat we droog kunnen staan, de heater zorgde voor lekkere warmte en de wind was dit keer helemaal goed.

Deze wedstrijdmiddag stond ook een beetje in het teken van Sinterklaas, tijdens het palaver al warme chocolademelk en veel Sint-en-Piet-lekkers, speciaal gebakken door Bakker Boonstra, heerlijk! Door Marten Dijkstra werden nog snel de laatste nummers in de zeilen geplakt en Louw had z’n mooie jeep met de geluidsinstallatie weer neergezet. Toen begon het echte werk met in elke start 20 boten (2/3), wat een gave drukte in het veld…..

Er werd erg goed gevaren en ook waren er weer (de inmiddels bekende) strafrondjes aan de orde, zo bleef het best spannend. Onder de bezielende leiding van onze wedstrijdleider Edze verliepen de 8 wedstrijdjes vlekkeloos en konden we ook de massastart nog net met daglicht varen. Bij de prijsuitreiking was het toch echt al donker en deze was ook dit keer weer een feest op zich, uitslaglijstje niet goed lezen.. zorgt voor lachwekkende onverwachte winnaars. Zo gingen heel wat mensen met speculaas van Bakkerij Boonstra naar huis. Met de telefoonlantaarntjes konden de droge worsten, van slagerij Spijkerman, gesneden worden en zo werden die door de Blokzijl-gasten gewonnen prijzen direct verdeeld. We hebben er met z’n allen heerlijk van kunnen genieten bij het proosten op de geslaagde RC-wedstrijdmiddag tijdens de “after borrel”.

Jitze was blij dat hij zijn agenda had leeggemaakt om te komen, want de 3de prijs “batterijen van de Hubo” waren voor hem. Hendrik Jan, had met de 2de prijs, een tegoedbon van het Heerenhuys gewonnen. De 1ste prijs een “Poiesz-bon” ging naar Peter. In het donker alles weer razendsnel opgeruimd, iedereen dank voor het helpen!

Volgende keer is gepland op 6 januari, ijs- en weder dienende…